Kvantni Kojot i Liberata – Igre, posada i planovi brodova

IGRE:
VR Dancing Queen 1.0, i VR Bomb King

POSADA:

Sem partyja, posadu cine (ako sam se svega setio):

 • 8 suicidalnih perverznih religioznih iritantnih nestasnih robo pauk miniona
 • COOKY – Automaton nalik na mikrotalasnu ili kocku sa smajlijem na ekranu (kao Nordom), zna spremiti preko 6 miliona recepata i ofc ima glas kao Claptrap
 • Psaj-Ker (trenutno nije tu), najpametniji pas u galaksiji, drevni biomehanicki psionik sa wetware-om u glavi
 • Marksov robo pas
 • Divlji pas, nalik na velikog sarplaninca-Warga, koji nije preterano mesto paznje od kad mu je Vozlan napravio kutiju od kamena
 • Nysyrov pard, velika psionicka macka koja je zbog warpovanja prostora oko sebe najbrza kopnena zivotinja
 • Sajkas, Nysyrova samanska zivotinja za introspekciju, dlakava zmija
 • Aro, gremlinoid, Grogov pratioc, nalik na malog Jar Jara, ima napade psihoze kada sve ljude smara da kupe njegove macke jer mu je zena bolesna, obdaren za porno filmove
 • Spetzan, mali retro robot sluga Vozlana, koji pravi holograme
 • Krugaz, reprogramirani Ansrinski nindza android, vrlo agilan ali ne previse opasan
 • Grogova “Drow” ropkinja tj Irminsulka, koju je pronasao na Tauri
 • Sarmantni beholderski stvor koji se verovatno hrani patnjom, prijatelj od Stakojkura, i Vozlanov ljubimac od arene
 • Torodi, sa svojim dredastim psom Afrikom (hehe), i misterioznim high tech cipelama
 • Keelta (Zenski sajber-paladin u synth oklopu, pripadnica Zlatnog Reda, iako on cini samo kastrirane muskarce, sumnjive discipline ali jake volje i borbenosti)
 • Marija – Sadisticka Silarinska devica koja je vise odana plemenitosti starog cara nego demonima
 • ( Ljupko (stvor koga je Marija napravila u genetskoj laboratoriji od lesa “vrock” pticurine, “himerinih” radioaktivnih jaja, koje ste valjda bacilli, i Marksovog pipka sa asteroida koji je narastao), ljigava mesavina aliena sto izlazi iz utrobe i novorodjenog slepog misa
 • Iaist – Verovatno fosforni oblik zivota, nalik na plavoprovidnog plankton Garusa sa pipcima (svakako smrdi na kuvana jaja), zeli prevoz jer je Quar’loth kultista koji nisu omiljeni
 • Fingoflin – Jelenkast nosorogast insektoid, neuzvraceno zaljubljen, takodje Quar’loth )

Sem navedenih stvari u laboratoriji za genetski inzenjering, party ima i musicshroom pecurku koja zbog ugradjenih kristala u sebi emituje muzicke tonove i odgovara na njih
defd42ffb44458b0f6ea4611e79dd0dcMarksov brod
Ime: Kvantni Kojot
Brod je iznutra veličine duplog GSP autobusa, na 2 nivoa (donji je teret i održavanje).
Spolja je oblika otprilike skraćenog debelog MiG-21, sa 2 gatling lasera sa strane na krilima, jednim na trbuhu i fotonskim topom (moar dakka) na krovu.
Krila su za lakše i jeftinije (manje goriva potrošenog) manevrisanje po atmosferama planeta.
Gatling laseri su standardni brodni, tipa ko iz star vorsa.
Fotonski top je izuzetno moćno oružje i u stanju je da uništi brod 5 puta veći od Kojota u jednom pucnju.
Takođe jede toliko energije da posle paljbe ceo brod ostane bez energije na nekoliko sekundi. Do sledeće paljbe je potrebno nekoliko minuta, zbog hlađenja topa.
Karakteristike bi bile ovakve:
-Stealth +++, brod je relativno mali i ima ometače radara i smanjenje refleksije svetlosti sa površine. Često na parkinzima kosmodroma neko čukne glavom/rukom/nogom o brod (pa i Marks) jer je Marks zaboravio da isključi stealth.
-Speed ++, može biti prilično brz al onda baj baj fotonski top i nešto stealtha.
-Forceful ++, slično kao speed. Može da povuče sve i svašta, Marks inače zgrće kintu tako što ga koristi kao svemirski remorker, šlepa pokvarene brodove.
-Armor +, prilično standardan armor, brod je imun na hakerske napade jer je “glup brod”, sama letelica nema AI i sve je poprilično manuelno unutra.
-Hi-tech +, zbog motora i fotoskog topa. I servisnih paukova (o njima dalje u tekstu).
-Flashy ništa. Sačinjen je od otpadaka drugih brodova, tako i izgleda, dok nije uključen stealth.

kvantni-kojot

Brod ima nekoliko kreveta na sprat, kuhinju, klonju/tuš, komandnu kabinu i radionicu(ispod) spakovanu u taj prostor.
Posada je: Marks, PsyKer, 8 servisnih paukova.
PAUCI: Šestonogi samopopravljajući roboti sa prostim AI napravljeni zarad održavanja broda, numerisani od 1 do 8.
Marks je jednog dana napravio 2 i lego da spava. Ujutro ih je bilo 6 gotovih i 2 poluzavršena (govna se razmnožila). I ta dva je završio i ugradio im kap na količinu da bi izbegao grey goo scenario. Veličine su tegle za ajvar sa 6 nogu, sa kojima se mogu kretati i po zidovima i po plafonu. Telo im je pljosnati kvadar sa polukružnom izbočinom spreda za optički seznor (veštačko oko). U svakoj nozi im je po jedna alatka kojima servisiraju brod i sebe. Veće alatke uzimaju iz radionice.
Po karakteru su prilično suludi, stalno se međusobno zajebavaju i prave sranja kad nemaju posla. Brod ima nekoliko kill-switcheva sakrivenih za gašenje svih paukova kad postanu nemogući. Negde su između minionsa i R2D2. Imaju čvrstu vezu međusobne komunikacije što radio talasima, što mimikom, što zvucima, i funkcionišu kao polu hive-mind. S obzirom da sami sebe mogu popravljati i da imaju bekape svoje memorije, nemaju nikakvog obzira prema svom postojanju i redovno “ubijaju” jedni druge, pa i sebe, iz zajebancije, pa se vaskrsavaju. U brodu postoji tabla na kojoj piše koliko je koji puta umro (takmiče se). Rekord drži broj 3, sa 658 smrti za 7 godina postojanja paukova.
Takođe se desilo nešto zbog čega je Marks neviđeno popizdeo: postali su religiozni. Naime, pošto je poslednji korak pri sklapanju pauka kačenje i lemljenje optičkog senzora, prva stvar koju vide kad su stvoreni je lemilica. Nije im trebalo puno da zaključe da su lemilice izvor svog inteligentnog postojanja na ovoj planeti i da počnu da obožavaju Marksovu lemnu stanicu kao Vrhovnog Stvaraoca. Redovno joj se mole (to izgleda tako što prednje noge blago uzdignu od zemlje i spoje i krenu da krče ko 56k modem) i nepokolebljivo su sigurni za svoju veru (Will 50 za to). Evo do koje mere: Jednog dana, Marks je sleteo na reciklažnu planetu da pokupi neke delove. Na planeti se nalazi đubrište, roboti i AI koji kontroliše sve to. Pauci su izmileli iz broda i stupili u kontakt sa AI-jem. U roku od 2 sekunde su mu objasnili njihovu religiju i nepokolebljivost iste i preobratili AI, koji je proverivši svoje poslovne datoteke, pao u depresiju i započeo sekvencu za samouništenje planete, pa i sebe jer je otkrio da je tokom svog rada reciklirao i pretopio 354729108 lemilica. Od tad je paucima zabranjeno da pričaju s drugim kompovima.

Liberata: coming soon

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s