KOMPLETNA KAMPANJA – PRVO POGLAVLJE: ZONINAR

Ansrinski mistik Nysyr, hiljadugodisnji Titus Magnus, Silarinska kurva Eal Voti, Whurracki rudar Vozlan Ford i Marks zeljan da sto pre nadje brod, zajedno sa Iluminatom i spijunom Jarnetom, su napustili Kwamijevu kapsulu i krenuli da izranjavaju iz jezera. Primetili su manji otvor za podvodnu pecinu, ali i neko povece jezerko bice, ipak, hteli su da istraze tu supljinu, i u njoj su pronasli jaja i neke lekovite alge. Dzinovska riba je, na svu srecu, otisla u suprotnom pravcu od kapsule i pecine, tako da su na brzinu pohitali ka povrsini i obali. Uvideli su da je atmosfera bogata kiseonikom i da je gravitacija normalna dok su posmatrali sljunkovitu obalu, a onda je Nysyr osetio prisustvo nekog cudnijeg stvora iza stene. Uspaniceni Titus se priblizio da ga pogleda, i u pitanju je bila gomila lebdecih kamenja, povezana nekom ljubicastom energijom, sto je Nysyru licilo na zaostalog Ansrinskog elementala, vid zivota u obliku psionicke duse vezane za stene, i ubrzo ju je Marks rasturio svojim laserom.

welcome__to__megaton__by_sin_vraal-d47cyje
Rust in peace.

Saznali su otprilike sta mogu sve naci u blizini, i shvatili su da ce pesacenjem do sumraka stici do ruiniranog post-apokalipticnog grada. Put do tamo je bio kroz sumu, Vozlan je u obliznjoj reci uhvatio nesto ribe, usledila je duga setnja, sve dok nisu naisli na grananje puta, nesigurni gde bi zapravo trebali da se zapute. Ispostavilo se da oba puta vode na isto, vecu cistinu na kojoj se nalazio prastari spomenik okruzen manjima okolo, Nysyr je ubrzo shvatio da je monolit Ansrinski, a posto su ga dodirnuli, pokrenuli su cudnu vibraciju. Svi su poceli nekontrolisano da se smeju, a na Vozlana i Jarneta je toliko jako uticali da su postali zaljubljeni i pojurili su ka Eal Voti, dok je spijun pokusavao da je siluje, Vozlan ju je nudio svojom ribom. Ekstaza je konacno prekinuta nakon sto su spazili zalutalog defanzivnog retro robota, ocigledno poluispravnog, sa kojim su pokusali da se sprijatelje, ali neuspesno, pa su ga unistili, a Marks je njegov laserski top probao da iskoristi za svoje oruzje. U njegovoj blizini su spazili Imperijalni kamion, ipak, doziveli su razocarenje kada su unutra pronasli samo smrad i spaljenu zivinu.

banditi

Prisli su i rusevinama grada, prvo je trebalo preci mostom reku, a onda ih je iznenadila eksplozija u njoj, a ubrzo su spazili kako voda nosi ostatke necega sto lici na podmornicu ili drona. Istrazivali su manje kuce na periferiji grada, videvsi da su sve spaljene i bez ikakvih ocuvanih zanimljivosti. Kada su prisli asfaltu i urbanijem centru, iznenadilo ih je par metaka, pa su odmah usli u zaklon od olupina vozila. Ugledali su par bandita sa snajperima, i uz zajednicku taktiku ih pobedili, a iza njih se treci pljackas, gusteroliki kauboj povlacio ka svojoj hodalici, ipak, na vreme je sprecen da je pokrene, a Vozlan je bez ikakvih prigovora prisvojio tog matorog mecha. Svesni da ih neprestano docekuje opasnost na ovoj planeti, a uskoro ce noc, zaputili su se ka srusenom super-marketu, ali i tamo ih je docekao bandit, ogromnog rasta, ocigledno izdeformisan nekom mutacijom. Titus je jurisao na njega, ali ga je gnevni dzin udario banderom koju je koristio kao motku u glavu, lomeci Titusovu vilicu, i na svu srecu je pritrcao Vozlan u svome robotu, a Marks je proklizao kroz mechove noge, i pogodio mutanta u oko. Zavuceni u prostorijama nekadasnjeg soping centra, odlucili su da se odmore. Titus Magnus je imao kosmar gde luta mracnim hodnikom, i pronalazi sve svoje saputnike mrtve, iskasapljene i nabodene na kolac, izuzev Ansrina, dok pri kraju nocne more nije video i svoj les.

8f5c930650655899ef0ab1bcb80c6e30
Chicks dig giant robots

Ujutru su sa vrha te gradjevine spazili nesto novo i neocekivano: u sredini grada se vidi ogroman soliter koji nije prethodnog dana tu bio. Takodje su i naspram njega uocili kamp bandita, i zaputili se tamo. Nysyr je odlucio da pridje sa zadnje strane kampa, preko dugog bulevara punog mina. Marks i Titus su pronasli olupinu tenka, i usli su unutra ali su pronasli samo nepoznatu crnu tecnost, imajuci los predosecaj. Titus je liznuo tecnost, a nakon mracnog klaustrofobicnog prostora punog njenog isparenja su dobijali halucinacije ghoulova, i smesta izasli iz kabine. Onda je druzina posla ka ulaznoj kapiji, i pokusala da pregovara, ali banditi su bili spremni samo za bitku, i odjednom se nebo smracilo, kao da ce iznenadna oluja nakon suncanog dana. Nysyr je zatekao gomilu razbojnika kako jure ka ulazu kampa, i hteo da spali jednog, midgeta koji je jahao psa i vristao na vanzemaljca. Problem je usledio posto je taj patuljak bio kamikaza, i zamalo da je eksplozija Nysyra kostala zivota. Ostali avanturisti su shvatili da ova banda nije naivna, a najveci problem je pravila letelica na kojoj se nalazio nekakav vodja bandita sa jedinstvenim revolverom, obucen u baronsko odelo, kao i izdeformisani psionik sa gomilom kablova i implanata vezanih za glavu, koji je bio uzrok ove cudne oluje, gde je grom posteno spalio Marksa. Vozlan je uspeo hodalicom da zaustavi letenje vozila, i Titus se popeo na tu platformu, ubijajuci barona i mocnog telepatu. Marks je shvatio kako je njihov vodja jedan od mafijasa koga je nekada davno sreo u svemiru, i da ima podjednako uticajnog brata.

6826c9655f90826f18633eb0593ba433

Avanturisti su zatim posli ka ogromnoj zgradi, ispred nje su nasli samo napustene satore, ali unutra su morali da izadju na kraj sa montiranim mitraljezom. Peli su se stepenicama poprilicno dugo, sve dok nisu shvatili kako se ocigledno posle nekih sedamdesetak spratova zapravo vracaju na pocetak. Odlucili su da gledaju sve vreme dole, i da ostave konopce izmedju stepenica, a onda su konacno stigli do krova. Spazili su na vrhu nesto kao opservatoriju, ali na putu do tamo je bila prepreka sa vecom barom kiseline, ipak, imali su srece, jer je Titus postavio dinamit i, napravivsi rupu, kiselina se odlila ka nizim spratovima. Uz pomoc teleskopa su otkrili neverovatnu istinu, pali su i sve vreme su putovali po velikom lebdecem ostrvu, kojih ima prilicno na Zoninaru, te je u okolini jednoga smesten i civilizovani imperijalni grad, a samo tlo planete je neplodno i crveno, prekriveno uglavnom rusevinama. Titus je opet imao cudan san, sada se nalazio u hodniku nalik na podzemlje drevne mrtvacnice gde ga je napalo ogromno cudoviste, biomehanickog izgleda, sa velikom zubastom lobanjom, bez ociju. Nakon duge borbe, ne uspevajuci da izadje na kraj sa njegovim kandzama i kosturastim udovima, oboje su se srusili u provaliju, a Titusa su probudili avanturisti, zalili su se na njegov smrad, gledajuci ga cudno. Titusu nije bilo jasno sta se dogadja dok mu nisu pruzili ogledalo, a tada je uz sok saznao da je postao ghoul, ocigledno od tecnosti, da ce verovatno i Marks uskoro, i bio je gladan, zelevsi da sto pre okusi neki od leseva, odlucivsi da od sad uvek nosi gas masku.

2f99f1d407c69f345ad3ed562204b475

Istrazivacki put im se nastavio, uz glavnu ulicu punu mina, onda su spazili sruseni satl, ali im je nada bila uzaludna, a unutrasnji eksplozivni gas je spalio Marksovog drona. Ubrzo su spazili i drugi kamp bandita, shvativsi da se ovde pozicionirao brat barona. Ovim kampom vlada divljak satirske Taerharske rase, koji svakodnevno lomi cekicem glave svojih najvernijih varvara, buduci da ga oni dozivljavaju kao boga. Druzina je pobesnela zbog ovoga, a varvarin je ponudio da nece narediti da ih ubiju ako se neko od njih upusti u dvoboj sa njim, bez psionickih vradzbina i napredne tehnologije, iskljucivo snagom i hladnim oruzjem. Mutirani Titus se upustio u duel, ipak, Taerhar je bio previse jak, te je Marks izvukao pistolj i ubio ga. Nastao je opsti haos, razbojnici su se nasli u konfuziji, jer im je bog-vodja mrtav, a druzina je uz pomoc kula sa laserskim topovima zauzela sada ceo kamp, i uspeli su da ubiju jos jednog ogromnog mutiranog bandita, koji je na ledjima nosio hendikepiranog malog brata od barona. Primetili su zarobljene devojke Thyciuske alijanse, ipak, Nysyr nije uspeo previse da se sporazume sa njima. Kasnije je u satoru satira nasao neke njegove knjige i dnevnike, koje su, iako bazirane na demonskim lozama, uglavnom pune egoizmom, Eal Voti je pronasla par ropkinja za svoje bludne potrebe, a Titus par mladjih pratioca, zatim je shvatio da u ruci ima cudan odasiljac. Shvatili su gde treba odvesti ove zarobljenice, i posli su ka toj mogucoj civilizaciji, i napustili su unisteni grad, a dvodnevno putovanje je proslo bez opasnosti, iako im je previse namagnetisani napusteni toranj predstavio problem.

blood_clan
What is best in life?

U podnozju planine, lovac na glave Marr Vizla je spazio kako ka pecini grupa avanturista dovodi Thyciuske zarobljenice. Iako su medjusobno svi uperili puske, shvatili su da se na ovakvoj divljavkoj planeti isplati uspostaviti dobar odnos sa ikakvim civilizovanim ljudima. Ubrzo su saznali da je u planini selo Crekary bica, tribalnih vanzemaljaca sa pipcima umesto usta, prekriveni krznom. Nysyru je jedno nestasno dete otelo torbu, a ostali su ispred pecine nasli Thyciuske laborante. Shvatili su da nesto muljaju, buduci da im njihov nadredjeni istrazivac Jussai Al-Asmari vec dugo nije tu, a da Imperija vec mesecima ne salje nikakve poruke ni zalihe ovoj laboratoriji. Saznali su i da selo napada nekakva zver, prastara ogromna zivotinja koja cesto leti nebom i terorise Krekary-je.  Zaputili su se na zapad ka laboratoriji u potrazi za Al-Asmarijem, za koju je i Marr Vizla dobio misiju, a na putu do tamo su sreli samo kornjacaste dinosauruse, koji iako agresivni sa ispaljivanjem elektricne struje, nisu predstavljali problem zbog tromosti, a Marr je pokazivao svoju vestost sa oruzjem i high tech opremom poput sonicnog srafcigera. Kasnije su stigli u mocvaru gde je laboratorija smestena, gde su nasli i neke Krekary lovce, kao i gomilu problematicnih pijavica, ili necega slicnog pod vodom.

13567458_1792214274346265_5838703959497172884_n

Nakon obijanja ove napustene zgrade, zatekli su se u zamci – radioaktivni hodnik je imao zidove koji su se zblizavali preteci da zgnjece avanturiste, ali uz pomoc Vozlanove hodalice, uspeli su da ih uspore, i sredili su vrata te su izasli iz opasnosti. Duboko ispod zemlje, naisli su na poplavu, preko koje su trebali roniti, gde su spazili nekakvo bice u dubini, pa je Nysyr stvorio ulje u vodi i zapalili su ga. Pronasli su veliki monitor, koji su nakon duzeg cackanja i hakovanja aktivirali i sacekalo ih je crnacko AI lice pa ih je informisalo o laboratoriji, i dalo im prikaze kamera, avanturisti su saznali da kakav je plan i gde je smesten Al-Asmari, kao i da se paklene stvari dogadjaju u dubini, na sta je Marr bio na kratko zaposednut, a iz kompjutera je izronila gomila gljivaste bioforme. Uvideli su da izgleda kao da nije sve istina sto im je informator rekao o eksperimentima, a Vozlan je pogledao sta moze sve iscupati iz racunara radi svojih Whurrackih potreba. Pri sektoru za dublje spratove su pronasli demonska vrata, puna jezivih runa i neprirodne teksture. Da bi se otvorila, neko je morao da unese u artifakt svoju ruku, u slucaju da nema dovoljno jak duh, ostao bi bez nje. Nysyr je pokusao, nije imao srece. U daljem istrazivanju su zatekli u prostoriji iznenadan napad tronoznih visokih robota sa energetskim stitovima, kao i cudno crvasto lebdece bice zbog koga za malo da nisu poludeli, a na drugom kraju prostorije se slucajno nasao tehno-svestenik, koji im je pobegao. Nysyr je shvatio kako je ovaj stvor familiar mocnih poznatih demona, ali nije uspeo da se seti o cemu je rec.
monster_manual_5e_-_aboleth_-p13
Dalji hodnici su ih vodili blize povrsini, dalje od skrivenih kosmara koji su Titusa skoro naveli da se ubije, a onda su naisli na holograme ghoulovskih placenika, kada su pronasli ove vojnike u skrivenom kampu i zarobili ih, saznali su da ih je poslala kao Crawlers placenike Janna Sarrus, imperijalni general zeljan da sazna i prekine eksperimente sa misterioznom tecnoscu ovde na Zoninaru, ipak, kako je veci deo laboratorije mutirao, ista sudbina je zatekla i ovu dvojicu, i znali su da ih drustvo nece natrag prihvatiti. Konacno, pronasli su Al-Asmarija, zarobljenog sa jos mutiranih tehno svestenika, ali su uocili da im je ocigledno ispran mozak. Kada se stari Thycius konacno pribrao, insistirao je da odmah pobegnu odatle, i da stupe u kontakt sa centrom Thyciusa i Imperijalne kolonije. Objasnio im je da je u pitanju “Leviatan” projekat u ovom sektoru, koje je pokrenuo ratni zlocinac Solvis sa Gekom (rasa cetvornoznih debelih zmajolikih neprijatnih ratnika) Aratzom, kao i da moraju sto pre pronaci vodioca istrazivanja, njegovu cerku Sulfatru Al-Asmari, verovatno zarobljenoj na plavoj planeti Maera sistema, jer je cela galaksija u opasnosti. Za to vreme, u podzemlju nebeskog grada Zoninara, po tajnovitim hodnicima je sepao ranjeni vitez, nepoznate rase, sve dok ga bol nije savladao, te je pao na kolena, ispustajuci kiselinu iz oklopa.

cyborg_demon_by_vladmrk-d900mlz

Na izlasku su pronasli u sumi Thyciusa Vudroa, dezertera, placenika i arheologa, takodje duze vremena nesrecnim slucajem zarobljenog na ovom Zoninarskom ostrvu. Prikljucio im se i sprijateljio blize sa Al-Asmarijem, a on i Nysyr su se sve vreme zacikavali, nervirajuci jedan drugoga, zbog Vudroovog prezira prema psionicima, iako je ostatak avanturista gadno povredio noge usled iznenadnih zamki u sred livade. Pri dolasku u selo, gde je trebala da se odrzi nekakva arena za tribalne Krekary ratnike, ali je prekinuta jer su se u sred treninga posvadjali, Vudro i Al-Asmari su se zaputili pravo u laboratoriju, medjutim, trenutni glavni naucnik je izasao van poprilicno nervozan. Al-Asmari je insistirao da je sa gubljenjem vremena dosta, i da se smesta mora poci ka Imperijalnoj stanici, na sta glavni istrazivac nije bio srecan jer je koristio Imperijalne resurse i poverljive kristale za svoja istrazivanja. Titus je poceo da mu naredjuje da mu ugradi pronadjeni nano implant, na sta ga je ovaj molio da samo malo saceka, ipak, poludeli Titus mu je odsekao ruku, a svi avanturisti su uperili nisan u ghoula, zatim su ga vezali za Vozlanov mech. Uputili su se ka bazi gde bi trebali da naidju na Imperiju, ipak put do tamo je bio cudan, buduci da su naisli na copor zveri divljackog Alrura, koji im je rekao da nikako ne love svetu zver koja muci Krekary-je, a zatim su usli u kanjone, podnozje stenovitih planina gde su uskom prolazu pronasli kosnicu dzinovskih pcela. Vudro je snajperom otkinuo visoku kosnicu sa grane, tako da je vecina insekata u njoj bila mrtva, uzimajuci psihodelicni med. Titus je postao nepodnosljiv, i videvsi da je zombi bez ikakvog razuma, Vozlan ga je ostavio bespomocnog na nizbrdici. Al-Asmari i avanturisti su stigli do lokacije gde bi trebali da slecu Imperijalni helikopteri, ali baza je bila prazna, i prepuna robotskih zamki, na sta su se i Al-Asmari i Vudro cudili. Nakon sto su nezadovoljni krenuli ka sledecoj pisti, prisao im je naoruzani ratnik, misteriozni primerak milenijumskog svetog coveka, pod imenom Kalo Soven, koji ih je pitao sta se desilo sa lesom ghoula na dnu kanjona. Objasnili su mu da je mutirani idiot od ludila postao netrpljiv i opasan, te su ga ostavili, nemajuci pojma da razgovaraju sa njegovim bratom. Al-Asmari je ocajnicki pozivao radiom Thyciuskog Agu Zoninara, govoreci da nema vremena, i konacno je stigla Imperijalna letelica i odvela ih sve ka gradu.

floating_city_kerris_by_gamefan84-d59n4ps

Zoninar se sastoji od cepelina i lebdecih platform, uglavnom Whurracke parne arhitekture, i nije dozvoljeno nositi vatreno oruzje. Avanturisti su sleteli na deo gde je luka, a Al-Asmari je besneo sto su po njih dosli Thyciusi, a ne njegov Dominik, rastafarianac, koji se ocigledno nadrogirao. Vudro se izdvojio sa Thyciuskim naucnicima, Eal Voti je posla pravo u centar, a ostali avanturisti su spazili veliko majmunoliko belo dlakavo bice koje je ranilo par Whurraka. Nakon dugog sukoba sa ovim izdrzljivim jetijem, zarobili su ga Vozlanovim vozilom, i stiglo je Imperijalno pojacanje. Na putu do centra su uspeli da prosvercuju puske preko zicara, ipak, pri skeniranju je otkriveno da Vozlan ima neku cudnu spravu na srcu, ocigledno je ona izvor radijacije. Marks se u policiji prikacio na Imperijalni matriks, kako bi nasao svoj brod, morao je zaobici guzvu avatara i ici sporednim putem kroz pusti metro, gde su ga napada dva vampirska korisnika. Uspeo je da ih pobedi i stigao je do saltera informatora i saznao da mu je Kvantni Kojot na Zbeegeem otpadnoj planeti. Onda se iskljucio iz VR-a, i, nakon sto su ga policajci ponizavali kako ne ume da koristi racunar, uzeo je i opljackao jednog.

921249_1712633118971048_802122958029295877_o

Vozlan se zaputio ka Whurrackim zanatlijama, gde je u blizini i fabrika u kojoj je nabavio robotskog slugu Spetzana, a Kalo Soven nano oklop. Vozlana je zaustavio Whurrak Arut radi druzenja, govoreci da mu je prijatelj i rodjak. Ispostavilo se nakon pijancenja da su stigli Eal VOti i general Matias Kaiser, na sta je Arut trazio od njih novac, ali bese oteran. Arut je trebao da im isporuci Vozlana, i Eal Voti se izvinjavala saljivo Fordu, a genereal je rekao kako je Vozlanova porodica zapala njemu u dugove, i da, ako ne bude mogao da plati tu vecu sumu, mora da eliminise tamnog Whurrackog buntovnika Hergara. Vozlan je prihvatio misiju i dobio protivavionski top u koferu, a onda je krenuo da preti Arutu.

matias-kaiser-general-koji-je-zatrazio-eliminisanje-overlorda-hergara-od-vozlana

Nysyr je sa prezirom prema tehnologiji ugradio jeftinu plasticnu ruku sa Marksom koji se ocistio od zombi virusa, posle je kondzurovao papirni novac i probao da ga usitni kod putujuceg prodavca drangulija koji nije spazio varku. Nakon toga, Nysyr je u Thyciuskom hramu pronasao Ansrinsku travarku Azariari koja je shvatila kako je on taj koga je ocekival, i rekla mu da Azaluth zeli njegovu pomoc na vodenoj skrivenoj planeti, ali mora biti pazljiv, jer je postao cudan i mracniji Ansrin. Marr Vizla je otisao do policijske stanice, nije pronasao serifa Vilfrid Klajna, vec samo zamenika, koji je obavestio da Zoninar ima problem serijskog ubice, kao i mafijasa Tomasa Greka. Posle je Marr zonglirao za novac na ulici, a Kalo je proricao sudbinu, ali ga je posetila samo jedna starija gospodja, u kojoj nije video nista pa ju je lagao.Baba je trazila pomoc pri nosenju stvari, a zaboravila novac kuci, pa je Kalo Soven odlucio da je prati do stana, Marr je takodje posao ali sa namerom da spreci Sovena prljavih dela. Zacudjeni su nasli u njenoj sobi nekakvu mutiranu vampiricu, koja ih je napala, pa ju je Kalo izbacio kroz prozor, potom nasao njena ljubavna pisma sa sumnjom o ubici, a ona je zavrsila mrtva zbog pada na ulici, privlaceci marince.

1031b326368b7c97bbdf5edb33e04987

Marr je sa Kalo Sovenom, Vozlanom, Nysyrom i Marksom posao uvece do Tomasa Greka, sa namerom da naruci oruzje i snimi dokaz o kriminalu, a Tomas mu je rekao da je pravi mafijas koji drzi grad u saci Thycius Nazar, mocan skoro kao Aga. Nakon toga su ostali odmarali, a Marr je nocu istrazivajuci primetio Jarneta kako uzurbano trci, i shvatio da zeli napustiti Zoninar u potrazi za Eal Voti, kriveci je za sve dozivljene nezgode, a za serijskog ubicu je ciljao na Thyciuskog vampira. Ujutru je grupa bez Vozlana posla ka sumnjivoj lokaciji pisma, i spustila se duboko u podzemlje, tu je naisla na jos pisama i duha imunog na napade, pa je pobegla, Nysyr je, umesto da teleportuje Marksa, stvorio njemu psionickog klona, sto je jos vise izludelo Marksa koji je postao psihotican od duha. Vozlana je u parku probudio lebdeci sferni dron koji je zujao da ga prati, a onda je Vozlan ugledao iznenadno kako ga je neki android u zabacenoj ulici razlomio, potom primio par udaraca i izgubio svest.

13590305_1774608666159609_5057507015234136150_n

Grupa je posla ka jos jednom mestu, i u njenim hodnicima pronasla istopljeni radioaktivni oklop ispred zakljucanih vrata, pun korozije, prekriven kiselinom, a onda su u njemu uocili malo nakazno bice, na sta su se Kalo i Nysyr uznemirili i spalili ga. Nysyrov zmajic Ekrehart je pronasao manji otvor u zidu i sa druge strane im otvorio vrata, a kada su presli prepreku, zadesio ih je zemljotres. Shvatili su da je u zgradi nesto eksplodiralo, a onda su posle duzeg pentranja po rusevini dosli do krova, spazivsi dva macevaocka Ansrinska robota kako drze Vozlana. Srecom, tu su bili postavljeni i mitraljezi, verovatno od Tomasevih placenika, i uspeli su da pobede zlatne androide, koji su, iako su vrlo vesti, agilni i opasni, posle nekog vremena krenuli zidom ka visem krovu da izbegnu paljbu. Oslobodili su Vozlana koji je reprogramirao jednog robota nazvavsi ga Krugaz, onda ih je napao helikopter pun cudne biosmese, nalik na poznatu tecnost mutacije, a posle njegovog unistenja su pronasli lift za povratak na ulice, i u toku spustanja su u daljini spazili jos jednu letelicu sa Ansrinskim robo-nindzama. Kalo Soven je ubrzo dobio novi prst na stopalu i sekao ga, a Marks je pao u nesvest od mutiranja, dobijajuci nove oci u kosi kod potiljka, pa je odveden u bolnicu. Kalo je posao u bordel, i posle loseg odnosa sa neiskusnom Dijan, saznao je da je jedan misteriozan covek odatle, takodje zvan Tomas, nestao. Marr je sve informacije davao zameniku serifa, cekajuci termin za sastanak sa mafijasima.

10396292_1732480503705759_8161443081250103654_n

Avanturisti su otisli za nestalim Tomasom u njegovu nekadasnju fabriku, proizvodnju tonika i eliksira. Zatekla ih je zamka, Kalo Soven je upao u bazen, iz cije su dubine izvirili pipci spremni da ga udave, ipak, izvucen je, a onda je primetio da mu je od vode izrazla nekakva perjasta brada, a Vozlan je, videvsi da haoticno izaziva neocekivane efekte svojih sokocala, pomislio da je latentni psionik, iako je rezonanca sa tehnologijom van tehnomansera retka. Nastavili su dublje, shvativsi da je ovaj deo obezbedjen siframa, bravama i puzlama sa tecnostima, sve dok nisu spazili les poznatog Thyciusa. U pitanju je bio arheolog Vudro, kome je Kalo Soven odsekao glavu i poneo, i videli su na njegovom datapadu poruku od Al-Asmarija: starac je molio Thyciuskog Agu da ga slusa i prekine trenutni razgovor sa Gek ratnicima, ali su se onda oni razbesneli i krenuli sve da ubijaju, pa je i Al-Asmari preminuo, moleci Vudroa da okupi preostale Age i pronadje cerku Sulfatru. Nakon toga su spazili u daljini juris robotskog jednoroga, i ne imaju vestinu da sa lakocom probiju sledeca vrata, izasli su iz postrojenja na sporedan izlaz, zeljni da napuste Zoninar.

neustrasivi-konj-iz-vizija-sa-kalo-sovenom

Na holo-ekranima grada se prikazivao Quar’loth ambasador, od rase mehanickh mudraca, koji je govorio kako nemaju veze sa invazijom nekromanserskih Krogana. Nysyr je naisao opet na istog prodavca u cudu, i spalio ga, pobegao nazad u guzvu, a onda video sumnjivog detektiva kako trazi nesto u Imperijalnom distriktu. Naisao je na Tomasovog kauboja i sljam od sluga, koji su mu nudili viski, i primetio je u gomili postrojenih marinaca kako Anston sa Dreadweepa i stariji krvopija maltretiraju neke civile, sa zlatnim androidima. Marks je uspeo u bolnici da zatrazi povoljniju operaciju, a nok nje su ga iznenadno probudili dvojica kultista. Stariji ga je dosadjivao sa nekom sektaskom knjigom, a mladji, nejasno da l je musko ili zensko, je spremao spric za Marksa, ipak on je uzbudjen uspeo da pobegne iz sobe, pokupivsi opremu. Na ulici ga je docekalo cudo – ugledao je vampira koji ga je napao u simulaciji, i krenuo da juri za njim kroz grad.

 

najcesci-imperijalni-mech
Vozlan i Kalo Soven su dosli do Dominikovog prevoza, i ponudili mu medni psihodelik, na sta je ovaj pao u nesvest. Nakon toga je stigao marinski crnac Baulinor, zeljan takodje prevoza, pitajuci gde je Dominik, a Vozlan i Kalo su se pravili ludi. Marr je stigao na zavuceno mesto Tomasovog dogovora, i dugo je cekao, sve dok se nisu pojavili dvojica njegovih jajoglavih likova, koji su puskom terali Marra da podje ka rupi koju su otvorili u zidu. Prisao im je i sumnjivi vojnik, i iznenadno je umro pred ogromnim inficiranim Gekom, iz koga je gomila pipaka saterala Marra u cosak. Iako je spalio cudoviste, marinac je ustao iz mrtvih kao transformirani monstrum, i Marr je pao.

13103449_1764426093791750_689222477916104668_n
Nysyr je spazio kako ga letelica vestih zlatnih robota juri, i video je kako detektiv umire, a ceo vojni distrikt je bio pod eksplozijama Gek letelica. Marks je taman krenuo da stize pobegulju koja je usla u portal ka napadnutom Imperijalnom delu, iz koga je istog trena izasao Nysyr, ostavljajuci vampira u prasku Imperijalne platforme. Preko mosta su morali da idu pesice, po krovu zaustavljenog voza. Tu ih je zaustavio Tomas Grek, ljut zbog mesanja policije, u svom mocnom mechu, ipak, Nysyr ga je uspavao, i nakon sto su zbunjeni shvatili da je on bio robotskog mozga, pojurili su ka Dominiku.

1430346406705

Rastafarianski pilot se konacno otreznio, i pokusao da odbije Baulinora, iako je on insistirao da mu duguje. Opet se pojavio jeti, koga je Vozlanova hodalica odgurala sa vrata broda, a onda su svi posli sa luke, ostavljajuci Marra, gledajuci kako se umesto hologramske emisije sa Quar’lothom pojavljuje Gek Aratz, govoreci da je otpor uzaludan. Marr Vizla je zatekao sebe nabodenog istom mutacijskom masom na zid, odvojio se i pao na kolena, a onda je poznato Thyciusko lice prislo da ga spase dok je gubio svest. Nysyr je cuo u glavi poznati glas, kako ne treba ici ka vodenom svetu, Kalo Soven je imao viziju eksplozije koja ubija njegovu kurvu, a zatim je distrikt po distrikt otisao u vazduh.

baulinor

Na Dominikovom brodu su ugledali zivog Vudroa, i Marra u komi u kabini. Kalo Soven nije verovao svojim ocima, pokazujuci odsecenu glavu, a Vudro mu je rekao da je malo polije alkoholom, i zaista je to bila glava drugog Thyciusa, prekrivena spijunskim gelom. Ipak, Al-Asmari nije preziveo, i Vudro je ukazao na vaznost njegove misije, pa su posli ka Zbeegeemovom sistemu, ako se oduzme to sto je Marks shvatio da mu je i ukus mutirao pa sada ne podnosi meso, put je bio prijatan i miran… sve dok nisu primili poziv za pomoc od broda cija je gradja bila identicna onima koji su Titusa i Kaloa napali pre pet milenijuma. Iako je telo lovca na glave bilo u komi, Marrova svest je obitavala u sasvim drugacijoj ravni, nastavljajuci borbu sa grotesknim pipcima neobjasnjive transformacije uzasa, dok su ga posmatrali drevni pakleni entiteti…

big_thumb_eaaf537df26fd067ad659bb5c98a6b39

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s