KOMPLETNA KAMPANJA – UVODNO POGLAVLJE

Pre 5000 godina

Nekada galaksija drevnih psionickih Ansrina sada je postala Imperijalni “Zlatni Oblak”, i nad njom vlada jedno vece carstvo ljudi, agresivno i disciplinovano, bez tolerisanja drugih manjih ljudskih civilizacija, a kamoli vanzemaljaca. Covecanstvo je uz industriju, razvijene kompjutere i nanotehnologiju nezaustavljivo.

Na obodu te glavne galaksije, u zabacenim sistemima ipak cesto vlada bezakonje. Na jednoj takvoj planeti je i jedan imucni feudalni overlord postao ozloglasen. Vladari su pronasli misterioznu tecnost koja je produzavala zivot ljudima, i davala im specificne psionicke moci, te su odlucili da ih iskoriscavaju i muce do granica nepodnosljivosti. Usledile su pobune, a najveci heroj ovog gradjanskog rata je bio Titus Magnus, proslavljeni vojskovodja koji je zbacio omrzenog overlorda. Ipak, sreca nakon triumfa nije dugo trajala – pri povratku kuci, Titusova flota je naisla na misteriozne svemirske brodove koji su ih napali iznenada i sa velikom snagom. Videvsi da nema sansi za izbavljenje, Titus se svojom letelicom punom tecnosti zaleteo samoubilacki u protivnicki brod. Medjutim, umesto eksplozije, nasao se zarobljen u njemu u izolovanom, nepoznatom delu svemira. Zbog prisustva te supstancije, nije imao mogucstva da lisi sebe zivota, a um mu je lagano padao u ocaj i ludilo, dok kroz milenijume nije potpuno izgubio razum.

robot_guuard_by_nachoyague-d5qhxjh

Pre 3000 godina

Covecanstvo otvara demonske portale uzasa, i nastaje mutacijski haos u galaksiji. Besmrtnici i S.H.A.D.O.W androidi uzvracaju udarac paklenim osvajacima, ali onda krecu da unistavaju preostale ljudske svetove. Nakon toga, misteriozno nestaju, zajedno sa starim diktatorskim Carem, ostavljajuci vecinu sistema u pepelu i rusevinama. Nekadasnji osvajaci su sada shvatili da su nejaki i suvisni pred konfliktom vestackog i kosmarnog zivota i da su poput mrava naspram tih bozanskih nepobedivih bica.

battle-robot-demon

Danasnje doba

Jacaju manje ljudske civilizacije, a ponovo se vraca Carstvo, sada sa novim i drugacijim Imperatorom. Nastupa savez izmedju ljudi, Ansrina i Thyciusa, posetitelja iz paralelnog univerzuma unistenog poznatim demonskim bicima. Tezi se obnavljanju sistema, gomila planeta je i dalje na nivou post-apokalipticnog varvarizma prepunog svemirskih pirata. Sem sto je pod manjim totalitarizmom i rigoroznoscu od prethodne Imperije, Carstvo sada koristi tehnologiju manje fokusiranu na rat i manje naprednu za osvajanje. Najvecu pretnju predstavlja roj insektoidnih zveri koje nadiru na ivici galaksije u velikom broju.

rootbeard

Otmice Moonbeam Travelera

Ako bi novi Imperator bio najlepsi covek, Eal Voti, Silarinska devica, bi bila “najlepsa zena na svim svetovima”.  Obicaj za ovu rasu koju cine samo zene odvojene od obicnih ljudi je da, iako treba da predstavlja nevinost, ona biva potpuna suprotnost, a Eal je bila najveci primer toga. Umesto casne sestre, ona je bila primer kurvarluka i neugasive zelje za drogom, losim provodom i svakim vidom bludnosti. Mozda je upravo zbog toga i dobila status tako visoke Silarinske device – zato je i posla u Valpurgis sector, gde se na svakih dvadeset i tri godine odrzava “festival greha”, toliko amoralan da se u njemu cak i prizivaju demonski entiteti, sto je tabu za Imperijalski zivot. Time je od strane tajnih Imperijalnih jedinica Eal Voti bila pozvana kao strucnjak za okultna istrazivanja.

Trenutan lider Silarisnkih devica bila je Iv Gruber – vestica, koja nakon vise vekova nosenja titule treba da odredi sledecu devojku. Iako je devica Tisaira pokazivala najvecu moc i odlikovanje za novu glavnu vesticu, Ivin favorit je bila Eal Voti, sto je bio jos jedan razlog za bludnicu da se uputi tamo, a za ovakvu bogatasicu je najmanji problem bio da odabere elitnu klasu u Moonbeam Travelleru – svemirskom Titaniku, zaprepascujucim transportnim brodom svih rasa saveza od deset kilometara.

yolandi_die_antwoord_by_javier_g__pacheco_by_javiergpacheco-d8hjv20

Sem nje, jos jedan mistik se nasao na tom prevozu, ipak, on nije trazio uzitak skupih mesta, vec se drzao povucenog asketizma. U pitanju je Nysyr – Ansrinski lovac na demone star sto dvadeset i osam milenijuma, mag kome je ideal da unisti sve bozanske entitete. Kako bi izdrzali ovoliko dug zivot, Ansrini su cesto inicirali amnezije svojim telepatskim meditacijama, u suprotnom bi poludeli, narocito ako se bave delima kojima poput Nysyra, ipak, mnogi od njih nikako ne mogu pobeci od svoje proslosti…

Nisu se svi nasli tu  kako bi brzo preputovali vece dinstance svemira, Marks, genijalac za krpljenje i sklapanje svega i svacega od djubreta i nepotrebne masinerije se nasao medju gomilom uparkiranih brodova, verujuci da ce naci povoljan material za warp pogon, a kako prezire vladajuci poredak trenutne Imperije, obilje “opustenijih” rasa i nedostatak carskih sluzbenika su ga drzali smirenim. Niko nije mogao ni da pretpostavi da Marks u svom brodu Kvantnom Kojotu drzi gomilu paukolikih nestasnih suicidalnih religioznih robotskih spadala, kao i kibernetskog psa sa nenormalnom inteligencijom i vidovnjackim mocima… verovatno zato sto mu se brod spolja jedva moze razlikovati od zaboravljene otpadne starudije.

Moonbeam Traveller je bio pun raznih rasa, pa izmedju ostalog i Whurraka, prgavih pohlepnih svemirskih rudara. Iako su se drzali odvojeni od ostalih bica sto im prilici, njihov mekromanser Vozlan Ford je primetio da u brodu pocinje da nestaje veliki broj ljudi.

dwarf_armour_by_alexandrosiii-d41xy9d

Za to vreme, na suprotnoj strani galaksije, u sektoru udaljenom od Imperije i Valpurgisa se upravo zavrsio rat Almari konfederacije. Bilo je neophodno eliminisati ratnog kriminalca Solvisa, a taj zadatak je bio predate istaknutom reteranu Marr Vizli. Marr, lovac na ucenjene glave, opremljen mocnim brodom i vrhunskom opremom je za pocetak trebao otici u laboratoriju na ne toliko poznatoj planeti Zoninar, gde je navodno utvrdjeno kako je Solvis nekada ucestvovao u tajnom laboratorijskom eksperimentu.

Na planeti ga je docekao pomalo iznenadjujuc prevoz od grada, po divljim prostranstvima ka laboratoriji, jer mu je bio obezbedjen kamion… koji ga je ostavio na pola puta u blizini planine sa primitivnim selom. Iako se nasao u glupoj situaciji, i bio je prinudjen da kampuje na nepoznatoj zemlji, Marr nije imao predstavu kakve su se drevne sile ustremile na njega… Ni kakav je to uzas Solvis zapravo probudio.

anime-movie-star-wars-26cm-bounty-hunter

Dreadweep vampiri

Jednog dana se Marks nije probudio u blagostanju svog Kvantnog Kojota, vec mokar ispred kabine, u nekakvoj praznoj laboratoriji. Ugledao je pored sebe takodje zbunjenog i upravo probudjenog Titusa Magnusa, kao jos jednu kabinu sa nekim bradatim spavacem. Ubrzo su shvatili da situacija nije lepa, s obzirom da im stvari nisu bile tu, ali su se umesto panike pozabavili pribranim ceprkanjem stvari po laboratoriji, sokom i cigarama i upoznavanjem, gde Marks nije uopste stekao utisak za kakvo je ludilo Titus spreman. Ne uspevajuci da izadju zakljucanim glavnim vratima iz laboratorije, popeli su se kroz ventilacioni otvor, i proveli bi duze vremena u njemu, da nisu spazili nesto kao gnezno svemirskih buba-svaba. Uznemireni, ispali su kroz otvor u hodnik ispred laboratorije, i videli gomilu odbacenih kutija koju su trebali preci. Marks je nasao nekoliko korisnih stvari, ukljucujuci Gajgerov brojac, ali se ubrzo zaglavio, dok je Titus uspeo da se popne i predje preko ali je onda ugledao kameru i  cuo korake i buku iz hodnika ispred…

Za to vreme, Ansrin Nysyr i bludna Eal Voti su se probudili zajedno na mnogo drugacijem mestu. Cudan svet u kome su se nasli, od crvene neplodne zemlje, ogromnih pecuraka, mora lave i rusevina ljudskih gradova u daljini zamagljene uzarenim oblacima, vise je davao utisak vizije pakla nego neke bliske planete. Nakon sto su shvatili da ih odredjeni zavuceni putevi izmedju pecuraka vracaju kao petlja na pocetak, a Eal Voti je pojela jednu manju iluzornu pecurku, ispostavilo se da i jesu u nekakvom snu (sto ne znaci da Eal nije osetila posledice te gljive u stomaku kasnije). Ugledali su u daljini cudnu lebdecu statuu, i zaputili se ka tamo, a Silarinska devica ni na koji nacin nije ocarala tudjinskog mistika koji se stotinu milenijuma uglavnom odricao telesnih zadovoljstava. Nakon sto su prisli statui, Nysyr je primetio kako mu se saputnica zamrzla, a demonski glas iz spomenika je rekao “Nysyre, napravio si pakt”. Time se Nysyr setio da je u pitanju Scarhand, entitet senki i kosmara koga sada uglavnom cine zaposednute statue, a ova mu je rekla da treba pronaci plavi hram, inace, sledeci put kad ih bude sanjao, umrece. Time se vizija prekinula, a njih dvoje su se nasli takodje u laboratoriji, ali drugacijoj, sa gomilom kablova koji su povezivali njihove glave na povecu masinu.

Scarhand

Treca osoba u kabini odakle su se probudili Marks i Titus bila je Vozlan Ford, Whurracki rudar. I on je poprilicno neuznemireno razmotrio situaciju, misleci da je sinoc opet pio, a cinjenica da tako debeo nece moci da se popne do visokog vec otvorenog ventilacionog otvora ga nije plasila, vec je vukao poveci sto uz ogromnu buku, ali ni on mu nije pomogao. Ubrzo je iz drugog ventilacionog otvora ispao uspaniceni gnom, koga je Vozlan zaustavio, saznavsi da je bezopasni inzenjerisani servitor Kwami koji ce mu otvoriti vrata. On ga je odveo do svog gazde, hemicara poprilicno priglupog izgleda lica, koji nije imao ljubaznu i prijatnu Kwamijevu reakciju na Whurracko zamorce, te je uzeo i spricem ubrizgao Vozlanu nanorobotski otrov, i uz pretnje nanomacem krenuo da ga ispituje, na sta je Vozlan i dalje bio ocekivano neinformisan i flegmatican.

samfacestub

Za to vreme, Titus je bio spreman da motkom otvori lobanju, sta god da im je prilazilo. Ipak, zatekao je droidskog usisivaca i malo misoliko bice, ocigledno radnika, servitora sa velikim usima. Vikao je ali mehanizam je bio nem, zatim mu je ponudio cigaru, na sta ju je smotani servitor vratio Titusu. Na osnovu kamera iz svoga vremena je shvatio da su na poprilicno matorom svemirskom brodu, i ubrzo su se zaputili ka Vagabundo kaficu iz koga nije izlazila prijatna muzika, u centru ovog misterioznog broda.

18m421014pjp5jpg

Eal Voti i Nysyr su primetili les pored sebe, verovatno takodje metu ovog umnog eksperimenta, a Nysyr je pronasao i neke knjige vampirskog kulta, koje nije uspeo u celosti da istumaci. Kad su izasli iz te sobe, zatekli su u ogromnoj stadionskoj sali punoj generatora i rek ormana jos jednog uzurbanog gnoma, ali ovaj je bio ocigledno neki aristokrata u elegantnom odelu. Nysyr je prizvao magijske lance koji su ga zarobili, zatim je Eal prisla i krenula da ga ispituje, na zalost, to je podrazumevalo i njen nacin prikupljanja informacija vadjenjem srca zrtve, tako je saznala da se na brodu nalazi vampirsko imanje kao i par tajnih agenata Iluminata koji su trebali da ga spijuniraju ili sabotiraju, a na osnovu svog prstena i laserskog pistolja, nesrecni gnom je bio jedan od njih i zvao se Wilibald. Prisli su hodnikom kapiji ka kojoj se on zaputio, i nakon duzeg lupanja su zatekli ogromnog retro robot strazara koji im je rekao da se gube.

220px-schopenhauer

mark-van-haitsma-samus-mech-sm

Titus i Marks su videli da je ova kafana bila puna jos misolikih robota, kao i dva Ganarsa, jedan za sankom i jedan klosar na drugim vratima, kao i (poprilicno jeftina i nerealisticna) mehanicka striptizeta. Posle nekoliko minuta, iz nekog razloga je klosar krenuo da besni na servitore i krenuo da ih bije, a u istom trenutku su u prostoriju usli i Nysyr i Eal Voti, nakon cega je nastao pravi haos. Klosar je zavrsio fatalno, ostavljajuci nepoznati artifakt Nysyru, a ista sudbina je zadesila i gomilu malih servitora. Krcmar je pokusao da sacmarom zapreti i smiri situaciju, ali Eal Voti je insistirala da joj kaze gde su, nakon cega mu je sprzila mozak laserom, a nije postedela ni robotsku igracicu. Titus, Nysyr, Eal Voti i Marks su shvatili da su na Dreadweep brodu, gde se nalaze laboratorije, i poveci koji pripada vampirskom bogatasu Anstonu. Zaputili su se u dalje istrazivanje broda, a Nysyr je saznao da novim artifaktom moze prizvati vatrenog familiara, zmajoliko bice psionicke tudjinske dimenzije koga je nazvao Ekrehart.

Laborant nije prestajao besno da zapitkuje Vozlana, i naumio je da ga muci radi odgovora, ali je onda u prostoriju uslo jos cetiri neuobicajene osobe, vanzemaljac sa prizvanom vatrom, vestica sa laserskim pistoljem, i dva coveka naoruzana svime sto su uspeli da nadju, zeljna odgovora. Vozlan je bio oslobodjen, Kwamija su postedeli, i on je bio pribrani glas razuma sa namerom da smiri sve i situaciju resi mirnim putem, a hemicara su uzeli kao taoca i uz dugotrajno svadjanje i pretnje su saznali da je on Jarnet, spijun, verovatno od Iluminata. Odlucili su konacno da svi zajedno smesta napuste Dreadweep brod, koji je sada pozicioniran u Zoninarovom Andreadis sistemu udaljenom od putanje Moonbeam Travelera, iako su Jarnet i Kwami zeleli da pronadju ili sacekaju Wilibalda koji je trebao postaviti bombe, sa misijom da upropasti vampirske planova kultista ili Anstona.

dark-elf-warhammer-40-000-game-mobile-wallpaper-1080x1920-4846-455394090

Zaputili su u donje spratove broda, gde ce navodno naci neku Jarnetovu letelicu za izbavljenje. Hemija izmedju Eal i Jarneta je postajala ocigledna, Iako je Eal sve vreme drzala upereno oruzje u njegovu glavu, i svi su zeleli da ga lise zivota misleci da mulja nesto, i verovatno i bi da nije ubrizgao nanite u Vozlana. U donjim hodnicima su naisli na jos par vampirskih leseva, a Nysyr je pomislio da se izdvoji i krene ka izvoru nekog rituala koji je osetio, ipak simboli iscrtani po tim hodnicima su mu pokazivali izuzetno negativnu energiju, a iznenadni alarm za evakuaciju ih je sve podsetio da je najbolje ne gubiti vreme. Stigli su do garaze za brodove, ipak, jedino sto su nasli bila je kapsula u slucaju opasnosti. Jos jednom su svi besneli na Jarneta zbog ove neocekivanosti, a onda je usledio konflikt gde je svako pucao na svakoga, gnoma vise niko nije slusao, a Titus je nanomacem gadjao Jarneta i posteno ga ranio, nakon cega je Marks uzviknuo da ako jos neko bude zapoceo pucnjavu ili napravio neki problem, prosuce mu mozak. Konacno, svi su se smestili u tu kapsulu i ona je bila ispaljena ka planeti, ipak, ocekivana eksplozija Dreadweep broda se nije dogodila.

Nisu mogli mnogo da primete iz kapsule o planeti Zoninar, nekadasnjem blistavom Ansrinskom svetu, ali su znali da je bogata divljim zivotom, rusevinama, i sluzi kao kolonija Imperije. Upali su na dno jezera, nakon cega su resili da se odmore, i Kwami je sa droidom Lebedev MK_15 pomagao Jarnetu da previje rane, koji je na insistiranje avanturista konacno pokazao da nema potrebe za brigom oko Vozlana i da je nanotecnost samo bezopasni laznjak. Lebedev je bio nesto kao Kwamijev racunar te kapsule, i ponudio je da ispazare po koje korisne avanturisticke stvari od njega. Marksu je krisom poklonio nesto opreme nakon razgovora, a Marks je odmah prepoznao tugu manje naprednog robota koji zeli postati covek. Sumnjali su da je jezero opasno, i imali su samo sest ronilackih odela, pa se inzenjerisani Kwami ponudio da ostane u kapsuli, i proba da ostvari komunikaciju sa kontaktima. Nysyr je u meditaciji pomislio da, dok ostali spavaju, izadje iz kapsule sa svim odelima, ostavljajuci ostalih sestoro bez ronilacke opreme.

f3c52ae7d8ef57efe7e228b5161d3149

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s